Echoscopie

Zowel medische echo's als pretecho'sEcho's
Bij Verloskundig Centrum RAAK worden zowel medische echo's als pretecho's gemaakt. Medische echo's, zoals een termijnecho en liggingsecho, vinden plaats op medische indicatie en worden vergoed door de zorgverzekering.

Pretecho's
Zwangeren die graag extra echo's willen in de zwangerschap kunnen ook bij ons terecht. Wij bieden 2D en 3D/4D echo's aan. De 2D/3D/4D echo's zijn bedoeld om jullie kindje zo leuk en duidelijk mogelijk in beeld te krijgen. Het gaat om niet-medische echo's. Voor pretecho's is geen verwijzing nodig.

Geslachtsbepaling
Vanaf 17 weken kun je bij ons terecht voor een geslachtsbepaling. We kijken kort naar de ontwikkeling van jullie kindje en laten de hartslag horen. Natuurlijk is deze echo vooral gericht op het ontdekken van het geslacht. Mocht de ligging van het kindje de geslachtsbepaling niet mogelijk maken, dan mag je kosteloos een andere keer terug komen.

2D echo
Bij een 2D echo zie je jullie kindje in zwart-wit beelden. Je ziet daarbij een doorsnede. Bij een 2D echo zie je al heel duidelijk de contouren van jullie kindje. Daarnaast zijn de bewegingen ook 'live' te zien. Ook bij deze echo kijken we naar de ontwikkeling van jullie kindje en luisteren, indien mogelijk, naar de hartslag. Als je nog niet zo ver zwanger bent, is het soms nodig een inwendige echo te maken.

3D/4D echo
Met een 3D echo kun je diepte zien bij jullie kindje. De vormen van bijvoorbeeld het gezichtje worden hierdoor duidelijk zichtbaar.
Bij een 4D echo kun je bewegende 3D beelden zien. Het 3-dimensionale beeld wordt continue bijgewerkt, zodat je 'live' bewegende beelden van jullie kindje ziet.

Klik hier om de tarieven van de pretecho's te bekijken!

Copyright © 2015-2016 Verloskundig Centrum Raak.