Nieuws m.b.t. corona-virus: update 26-1-2022

 02/11/2021

Hier vind je de laatste informatie met betrekking tot het coronavirus. *Update 26-1-2022: pretecho's weer mogelijk. * Update 19-12-2021: pretecho's t/m 14 januari geannuleerd en kom zoveel mogelijk alleen naar controles.

Maatregelen en versoepelingen: update 26-1-2022

Update naar aanleiding van de persconferentie op 26 januari 2022:

 • We mogen weer pretecho's maken.
 • Bij een pretecho mag maximaal één andere persoon mee en geen kinderen. 
 • Voor de medische echo's en controles geldt het verzoek om zoveel mogelijk alleen te komen. Je partner is welkom, andere mensen helaas niet, ook geen kinderen.

Verder blijft gelden: 1,5 meter afstand waar het kan, mondkapje over neus, mond en kin en blijf thuis bij klachten
Kom niet naar je afspraak als jij of één van je huisgenoten klachten hebben, die mogelijk passen bij COVID-19. Doe een coronatest via de GGD en wacht de uitslag af. Overleg met ons over je afspraak. Draag een mondkapje over neus, mond en kin als je de spreekkamer in komt (in het gebouw en de wachtkamer is gewenst). Verder vragen we iedereen 1,5 meter afstand te houden waar het kan. 

Coronamaatregelen in onze praktijk (update 26-1-2022)

Voor onze praktijk geldt:

 • Neem contact met ons op als jij of één van je huisgenoten klachten hebben die mogelijk passen bij Covid-19; verkoudheidsklachten (loopneus, neusverkoudheid, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts of plotseling minder/niets meer ruiken of proeven. Kom niet zonder overleg naar je controle- of echoafspraak.
 • Laat jezelf testen via de GGD, als je één of meer van bovenstaande klachten hebt.  
 • Als je positief getest bent of je moet in quarantaine vanwege een andere reden en je hebt een afspraak bij ons, neem dan contact op met ons om deze te verzetten. 
 • Draag een mondkapje over neus, mond en kin tijdens je controle of echo.
 • Waar mogelijk houden we 1,5 meter afstand. 
 • Bij controles en medische echo's mag de partner mee, mits hij of zij klachtenvrij is en niet in quarantaine zit. Andere personen en kinderen mogen op dit moment niet mee. 
 • Bij pretecho's mag maximaal één andere persoon mee, kinderen zijn helaas nog niet welkom. 
 • Bij binnenkomst in het gebouw graag je handen desinfecteren. In onze wachtkamer is ook handdesinfectie beschikbaar om te gebruiken. 
 • Bevallingen zijn zowel thuis als poliklinisch mogelijk. Ook badbevallingen zijn weer toegestaan, mits je klachtenvrij bent. 
 • In de kraamperiode zullen we het merendeel van de kraamvisites bij het gezin thuis afleggen. Een enkele visite vindt telefonisch plaats. Als er in het gezin corona gerelateerde klachten zijn, vindt er overleg plaats over de meerwaarde van een fysieke visite.

Voor algemene informatie over het coronavirus kun je terecht op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, dan kun je die natuurlijk altijd aan ons stellen. We blijven jullie de komende tijd zo goed mogelijk van zorg én informatie voorzien.

Team Verloskundig Centrum Raak

Advies coronavaccin voor zwangeren

De landelijke werkgroep ‘COVID-19 en Zwangerschap’ adviseert zwangere vrouwen die nog niet gevaccineerd zijn om alsnog een vaccin te halen. De deltavariant van het virus blijkt schadelijker voor zwangeren te zijn dan de eerdere varianten van het virus die in omloop waren. Het blijkt zelfs dat niet-gevaccineerde zwangere vrouwen meer risico lopen om ernstig ziek te worden. Het advies is om je te laten vaccineren met een mRNA-vaccin, zoals die van Moderna of Pfizer-BioNtech.

Om je eventueel te helpen bij het maken van een keuze (wel of niet vaccineren in de zwangerschap) is een keuzehulp ontwikkeld. 

Er is geen bezwaar tegen vaccinatie van mannen of vrouwen bij een kinderwens of vruchtbaarheidsbehandeling. Vaccinatie kan ook plaatsvinden bij vrouwen die borstvoeding geven. 

Bron: Standpunt 'Vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed' (NVOG, KNOV, RIVM e.a.).

Update coronamaatregelen Amphia ziekenhuis

Kijk voor de meest actuele informatie over het corona-virus en de geldende maatregelen m.b.t geboortezorg in het Ampia ziekenhuis op www.annature.nl
Hier vind je ook de informatie over de bezoekregeling per afdeling. 

Update coronamaatregelen Echocentrum Focus

Zwangerschap en COVID-19

Op de pagina 'Zwangerschap en COVID-19' op de website van het RIVM vind je alle actuele informatie over het nieuwe coronavirus en COVID-19 als je zwanger of net bevallen bent.

Meer berichten

Vanaf 1 maart 2020: altijd een bericht na de hielprik

Lees dit bericht

Kinkhoestvaccinatie voor zwangeren

Lees dit bericht