Maak kennis met onze verloskundigen

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons? Dan ben je hier op de juiste plek! Elke verloskundige heeft een stukje geschreven over zichzelf; over waarom ze verloskundige zijn geworden, wat ze mooi vinden aan het beroep, maar ze vertellen ook wat over hun privéleven en hobby's. 

Laura van den Broek

Ik weet niet beter dan dat ik verloskundige wilde worden, het was/is mijn droombaan en ik heb er absoluut geen spijt van! Als de dienst begint is het altijd weer spannend wat er die dag en nacht gaat gebeuren. Misschien wel een bevalling…en het is best even pittig als je midden in de nacht wakker moet worden, terwijl je net lekker lag te slapen. Maar als ik eenmaal uit m’n bed ben en in m’n auto zit, vind ik het een eer om bij zo’n bijzondere gebeurtenis te mogen zijn!

Sinds mijn afstuderen in 2009 heb ik bij verschillende praktijken in Noord-Brabant en Limburg als waarneemster en verloskundige in loondienst gewerkt. Ik kwam erachter dat ik graag in een kleinschalige praktijk wilde werken met veel aandacht en persoonlijke zorg voor de zwangeren. In 2015 is Verloskundig Centrum Raak opgericht en ben ik enthousiast aan het werk gegaan om ervan te maken wat het nu is! In mei 2019 ben ik trotse mede-eigenaar geworden en is het echt ‘eigen’ geworden. Een spannende stap, maar wel eentje die weloverwogen en met vertrouwen genomen is!

Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste. In 2013 heb ik daar de opleiding voor gevolgd en met succes afgerond. Het maken van echo’s vind ik een aanvulling op mijn werk als verloskundige en bovendien maakt het mijn werk nóg afwisselender! En sinds februari 2022 ben ik bevoegd om spiralen te plaatsen; ook erg leuk om te doen!

Thuis wacht mijn vriend Edo op me. En onze drie katten; Mickey, Nora en Milou. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sauna; ik vind het heerlijk om even een dagje te ontspannen na een aantal drukke diensten. Verder ben ik sinds de zomer van 2019 fanatiek aan het duiken. Bij voorkeur wel in warm water en dus niet in Nederland. Andere hobby's van mij zijn fotografie, allerlei lekkers bakken en Lego bouwen. En als het lekker weer is, zit ik graag buiten in de tuin of op een terras. 

Zoals jullie kunnen lezen, heb ik altijd wel wat te doen, ook als ik niet aan het werk ben.
Ik hoop ik jullie snel te zien bij Verloskundig Centrum Raak!

Jo Kruit

Vroeger speelde ik met mijn beste vriendinnetje op zesjarige leeftijd al bevallingen na op bed met een pop onder mijn shirt en keek ik met grote fascinatie naar ‘De bevalling’ op SBS6. Je zou denken dat het een logische stap zou zijn om later verloskunde te gaan studeren, maar mijn pad verliep anders en verloskunde verdween op de achtergrond.

In 2006 behaalde ik mijn diploma voor schoonheidsspecialiste, en in 2009 mijn diploma voor pedicure en ben ik mijn eigen salon gestart. Na de zwangerschap van mijn tweede zoontje begon verloskunde toch weer te kriebelen. En ik ging er nu wel voor. Na vijf jaar keihard leren, werken, stage lopen tot in Den Helder aan toe, kan ik met enorm veel trots zeggen dat ik ben afgestudeerd als verloskundige!

Verloskundige zijn betekent voor mij betekenisvol zijn. Een vrouw zien groeien naar een moeder. Een stel zien groeien naar een gezin. Ik mag oerkracht aanschouwen, nieuw leven bewonderen, mee puffen en meedenken in haar wensen om waar mogelijk positief bij te dragen aan de beleving. 

Samen met mijn man en twee zoontjes (Peer en Juup) wonen we in Halsteren. Mijn diensten doe ik dus vanaf de praktijk, waar ik ook slaap. Ik ben dol op bloemen en ik tover elke zomer mijn tuin om tot een bloemenzee! 
Daarnaast vind ik het super leuk om creatief bezig te zijn. Dit loopt behoorlijk uiteen van vlinder prepareren, een kaarsenhouder van beton maken tot de woonkamer restylen omdat ik een nieuwe vintage schat op de kop heb getikt. 

Ik kijk er erg naar uit om jullie te ontmoeten en heb veel zin om bij Verloskundig Centrum Raak aan de slag te gaan!

Tot snel!

Evie Oomens-Peeters

Ik ben geboren en getogen in het fijne Tilburg. Ik ben sinds juni 2019 verloskundige, nadat ik cum laude afgestudeerd ben aan de hogeschool in Turnhout.

Van kinds af aan heb ik één grote droom gehad: verloskundige worden. Baby’s, zwangere buiken, maar ook de hele ruime keuze in babynamen hebben mij altijd al gefascineerd; met vadertje en moedertje spelen was ik altijd de mama, maar dan wel met een kussen onder mijn shirt; zwanger! Dat deze droom uit heeft mogen komen vind ik daarom geweldig! Want wat is er nu mooier dan nieuw leven op de wereld mogen brengen? Dit beroep is voor mij dan ook het allermooiste dat er bestaat.

Nadat ik in het voorjaar van 2019 mijn laatste stage bij deze praktijk heb mogen lopen, merkte ik dat mijn hart bij de eerstelijns verloskunde lag. Gelukkig kon ik meteen na mijn afstuderen aan de slag bij Raak, waar ik me niet alleen heel erg thuis voel bij mijn collega’s, maar ook bij de cliënten.

De intense, persoonlijke begeleiding van het begin van de zwangerschap tot het einde van het kraambed is voor mij één van de redenen dat ik verloskundige ben geworden. Elke zwangerschap, bevalling of kraamperiode is een intiem en bijzonder moment; ik voel me telkens weer vereerd om hierbij betrokken te mogen zijn. Het is toch geweldig als je deel uit mag maken van de meest bijzondere reis die een koppel gaat maken? Ik kan niet wachten om dit de rest van mijn (werkende) leven te mogen gaan doen.
Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot echoscopiste. Ik hoop op korte termijn af te studeren hiervoor, zodat ik ook echo's kan gaan maken!

In mijn vrije tijd dans ik graag, geef ik dansles aan kinderen en jong-volwassenen, houd ik van mooie reizen maken en vind ik het leuk me bezig te houden met interieur. In mei 2019 heb ik samen met mijn vriend Lars een ‘opknap’ huis gekocht, waar ik op dat gebied helemaal mijn ei in kwijt kan. 

Tot snel!