Maak kennis met onze verloskundigen

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons? Dan ben je hier op de juiste plek! Elke verloskundige heeft een stukje geschreven over zichzelf; over waarom ze verloskundige zijn geworden, wat ze mooi vinden aan het beroep, maar ze vertellen ook wat over hun privéleven en hobby's. 

Laura van den Broek

Ik weet niet beter dan dat ik verloskundige wilde worden, het was/is mijn droombaan en ik heb er absoluut geen spijt van! Als de dienst begint is het altijd weer spannend wat er die dag en nacht gaat gebeuren. Misschien wel een bevalling…en het is best even pittig als je midden in de nacht wakker moet worden, terwijl je net lekker lag te slapen. Maar als ik eenmaal uit m’n bed ben en in m’n auto zit, vind ik het een eer om bij zo’n bijzondere gebeurtenis te mogen zijn!

Sinds mijn afstuderen in 2009 heb ik bij verschillende praktijken in Noord-Brabant en Limburg als waarneemster en verloskundige in loondienst gewerkt. Ik kwam erachter dat ik graag in een kleinschalige praktijk wilde werken met veel aandacht en persoonlijke zorg voor de zwangeren. In 2015 is Verloskundig Centrum Raak opgericht en ben ik enthousiast aan het werk gegaan om ervan te maken wat het nu is! In mei 2019 ben ik trotse mede-eigenaar geworden en is het echt ‘eigen’ geworden. Een spannende stap, maar wel eentje die weloverwogen en met vertrouwen genomen is!

Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste. In 2013 heb ik daar de opleiding voor gevolgd en met succes afgerond. Het maken van echo’s vind ik een aanvulling op mijn werk als verloskundige en bovendien maakt het mijn werk nóg afwisselender! En sinds februari 2022 ben ik bevoegd om spiralen te plaatsen; ook erg leuk om te doen!

Thuis wacht mijn vriend Edo op me. En onze twee katten; Mickey en Nora. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sauna; ik vind het heerlijk om even een dagje te ontspannen na een aantal drukke diensten. Verder ben ik sinds de zomer van 2019 fanatiek aan het duiken. Bij voorkeur wel in warm water en dus niet in Nederland. Andere hobby's van mij zijn fotografie, allerlei lekkers bakken en Lego bouwen. En als het lekker weer is, zit ik graag buiten in de tuin of op een terras. Zoals jullie kunnen lezen, heb ik altijd wel wat te doen, ook als ik niet aan het werk ben.

Ik hoop ik jullie snel te zien bij Verloskundig Centrum Raak!

Joanne Doran-Pieternella

Mijn naam is Joanne Doran-Pieternella en ik ben geboren en getogen op het mooie eiland Curaçao.

Vanaf mijn 8ste levensjaar wist ik het zeker! Ik wilde heel graag verloskundige worden. Om mijn droom te kunnen verwezenlijken, heb ik na het behalen van mijn diploma algemene verpleegkundige, een grote overzeese overtocht gemaakt. In België heb ik de opleiding tot verloskundige gevolgd. Hier ben ik eind februari 2021 met succes afgestudeerd. Na mijn studie heb ik bij verschillende praktijken gewerkt tot ik in mei 2022 de praktijk vond, waar ik me op mijn gemak voel en met heel veel plezier werk: Raak dus!

Op 22 december 2022 ben ik mama geworden van mijn zoontje Yeray. In mijn beleving was het een heel mooie en vlotte bevalling thuis in bad. Mijn zwangerschap en bevalling hebben mij echt geholpen om mijn vak nog beter te begrijpen en ik heb nu het gevoel dat ik meer kan meeleven met de zwangeren, omdat ik ook weet hoe het voelt. Toen Yeray 6 weken oud was zijn we als gezin naar mijn moederland Curaçao gevlogen en op 3 maart 2023 ben ik met de liefde van mijn leven getrouwd: Raychell!

Ik heb me sinds kort ingeschreven voor de opleiding basis echoscopie, zodat ik ook echo's kan gaan maken. Dat lijkt me een mooie aanvulling!

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Samira Alizay-Erabai

Mijn naam is Samira Alizay, ik ben getrouwd en sinds 2021 moeder van Cataleya. Ik kom oorspronkelijk uit Arnhem en heb hier ook bijna mijn hele leven gewoond. Vorig jaar hebben wij de stap genomen om in Breda te gaan wonen.

Vanaf de basisschool wist ik dat ik iets met zwangeren/baby's wilde doen. In mijn vriendenboekjes staat dan ook; 'babydokter' en 'voedvrouw' meerder keren genoemd. Gelukkig weet ik inmiddels hoe ik het moet schrijven ;). Zwangeren en hun partner begeiden naar (opnieuw) ouders worden, kijkend wat jullie daarbij nodig hebben, vind ik bijzonder om te mogen doen. Ook bij minder fijne momenten of moeilijke dingen in een zwangerschap vind ik het fijn om er voor jullie te zijn. 

Buiten mijn werk vind ik het leuk om te dansen, vooral salsa en bachata. Ik ben graag met familie om mij heen en lekker eten maakt mij ook erg blij. Daarnaast zijn wij als gezin steeds meer leuke dingen van Breda aan het ontdekken. 

Tot snel!