Maak kennis met onze verloskundigen

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons? Dan ben je hier op de juiste plek! Elke verloskundige heeft een stukje geschreven over zichzelf; over waarom ze verloskundige zijn geworden, wat ze mooi vinden aan het beroep, maar ze vertellen ook wat over hun privéleven en hobby's. 

Laura van den Broek

Ik weet niet beter dan dat ik verloskundige wilde worden, het was/is mijn droombaan en ik heb er absoluut geen spijt van! Als de dienst begint is het altijd weer spannend wat er die dag en nacht gaat gebeuren. Misschien wel een bevalling…en het is best even pittig als je midden in de nacht wakker moet worden, terwijl je net lekker lag te slapen. Maar als ik eenmaal uit m’n bed ben en in m’n auto zit, vind ik het een eer om bij zo’n bijzondere gebeurtenis te mogen zijn!

Sinds mijn afstuderen in 2009 heb ik bij verschillende praktijken in Noord-Brabant en Limburg als waarneemster en verloskundige in loondienst gewerkt. Ik kwam erachter dat ik graag in een kleinschalige praktijk wilde werken met veel aandacht en persoonlijke zorg voor de zwangeren. In 2015 is Verloskundig Centrum Raak opgericht en ben ik enthousiast aan het werk gegaan om ervan te maken wat het nu is! In mei 2019 ben ik trotse mede-eigenaar geworden en is het echt ‘eigen’ geworden. Een spannende stap, maar wel eentje die weloverwogen en met vertrouwen genomen is!

Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste. In 2013 heb ik daar de opleiding voor gevolgd en met succes afgerond. Het maken van echo’s vind ik een aanvulling op mijn werk als verloskundige en bovendien maakt het mijn werk nóg afwisselender! En sinds februari 2022 ben ik bevoegd om spiralen te plaatsen; ook erg leuk om te doen!

Thuis wacht mijn vriend Edo op me. En onze drie katten; Mickey, Nora en Milou. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sauna; ik vind het heerlijk om even een dagje te ontspannen na een aantal drukke diensten. Verder ben ik sinds de zomer van 2019 fanatiek aan het duiken. Bij voorkeur wel in warm water en dus niet in Nederland. Andere hobby's van mij zijn fotografie, allerlei lekkers bakken en Lego bouwen. En als het lekker weer is, zit ik graag buiten in de tuin of op een terras. 

Zoals jullie kunnen lezen, heb ik altijd wel wat te doen, ook als ik niet aan het werk ben.
Ik hoop ik jullie snel te zien bij Verloskundig Centrum Raak!

Evie Oomens-Peeters

Ik ben geboren en getogen in het fijne Tilburg. Ik ben sinds juni 2019 verloskundige, nadat ik cum laude afgestudeerd ben aan de hogeschool in Turnhout.

Van kinds af aan heb ik één grote droom gehad: verloskundige worden. Baby’s, zwangere buiken, maar ook de hele ruime keuze in babynamen hebben mij altijd al gefascineerd; met vadertje en moedertje spelen was ik altijd de mama, maar dan wel met een kussen onder mijn shirt; zwanger! Dat deze droom uit heeft mogen komen vind ik daarom geweldig! Want wat is er nu mooier dan nieuw leven op de wereld mogen brengen? Dit beroep is voor mij dan ook het allermooiste dat er bestaat.

Nadat ik in het voorjaar van 2019 mijn laatste stage bij deze praktijk heb mogen lopen, merkte ik dat mijn hart bij de eerstelijns verloskunde lag. Gelukkig kon ik meteen na mijn afstuderen aan de slag bij Raak, waar ik me niet alleen heel erg thuis voel bij mijn collega’s, maar ook bij de cliënten.

De intense, persoonlijke begeleiding van het begin van de zwangerschap tot het einde van het kraambed is voor mij één van de redenen dat ik verloskundige ben geworden. Elke zwangerschap, bevalling of kraamperiode is een intiem en bijzonder moment; ik voel me telkens weer vereerd om hierbij betrokken te mogen zijn. Het is toch geweldig als je deel uit mag maken van de meest bijzondere reis die een koppel gaat maken? Ik kan niet wachten om dit de rest van mijn (werkende) leven te mogen gaan doen.
Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot echoscopiste. Ik hoop op korte termijn af te studeren hiervoor, zodat ik ook echo's kan gaan maken!

In mijn vrije tijd dans ik graag, al staat dat momenteel op een laag pitje vanwege ons gezin. In augustus 2021 hebben mijn man Lars en ik onze zoon Seth gekregen; een heerlijk kind! Als alles goed mag blijven gaan, verwelkomen we in april 2023 onze dochter! Verder houd ik van lekker eten, van mooie reizen maken en vind ik het leuk me bezig te houden met interieur. 

Tot snel!