Maak kennis met onze verloskundigen

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons? Dan ben je hier op de juiste plek! Elke verloskundige heeft een stukje geschreven over zichzelf; over waarom ze verloskundige zijn geworden, wat ze mooi vinden aan het beroep, maar ze vertellen ook wat over hun privéleven en hobby's. 

Laura van den Broek

Ik weet niet beter dan dat ik verloskundige wilde worden, het was/is mijn droombaan en ik heb er absoluut geen spijt van! Als de dienst begint is het altijd weer spannend wat er die dag en nacht gaat gebeuren. Misschien wel een bevalling…en het is best even pittig als je midden in de nacht wakker moet worden, terwijl je net lekker lag te slapen. Maar als ik eenmaal uit m’n bed ben en in m’n auto zit, vind ik het een eer om bij zo’n bijzondere gebeurtenis te mogen zijn!

Sinds mijn afstuderen in 2009 heb ik bij verschillende praktijken in Noord-Brabant en Limburg als waarneemster en verloskundige in loondienst gewerkt. Ik kwam erachter dat ik graag in een kleinschalige praktijk wilde werken met veel aandacht en persoonlijke zorg voor de zwangeren. In 2015 is Verloskundig Centrum Raak opgericht en ben ik enthousiast aan het werk gegaan om ervan te maken wat het nu is! In mei 2019 ben ik trotse mede-eigenaar geworden en is het echt ‘eigen’ geworden. Een spannende stap, maar wel eentje die weloverwogen en met vertrouwen genomen is!

Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste. In 2013 heb ik daar de opleiding voor gevolgd en met succes afgerond. Het maken van echo’s vind ik een aanvulling op mijn werk als verloskundige en bovendien maakt het mijn werk nóg afwisselender!

Thuis wacht mijn vriend Edo op me. En onze drie katten; Mickey, Nora en Milou. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sauna; ik vind het heerlijk om even een dagje te ontspannen na een aantal drukke diensten. Verder ben ik sinds de zomer van 2019 fanatiek aan het duiken. Bij voorkeur wel in warm water en dus niet in Nederland. Andere hobby's van mij zijn fotografie, allerlei lekkers bakken en Lego bouwen. En als het lekker weer is, zit ik graag buiten in de tuin of op een terras. 

Zoals jullie kunnen lezen, heb ik altijd wel wat te doen, ook als ik niet aan het werk ben.
Ik hoop ik jullie snel te zien bij Verloskundig Centrum Raak!

Evie Peeters

Ik ben geboren en getogen in het fijne Tilburg. Ik ben sinds juni 2019 verloskundige, nadat ik cum laude afgestudeerd ben aan de hogeschool in Turnhout.

Van kinds af aan heb ik één grote droom gehad: verloskundige worden. Baby’s, zwangere buiken, maar ook de hele ruime keuze in babynamen hebben mij altijd al gefascineerd; met vadertje en moedertje spelen was ik altijd de mama, maar dan wel met een kussen onder mijn shirt; zwanger! Dat deze droom uit heeft mogen komen vind ik daarom geweldig! Want wat is er nu mooier dan nieuw leven op de wereld mogen brengen? Dit beroep is voor mij dan ook het allermooiste dat er bestaat.

Nadat ik in het voorjaar van 2019 mijn laatste stage bij deze praktijk heb mogen lopen, merkte ik dat mijn hart bij de eerstelijns verloskunde lag. Gelukkig kon ik meteen na mijn afstuderen aan de slag bij Raak, waar ik me niet alleen heel erg thuis voel bij mijn collega’s, maar ook bij de cliënten.

De intense, persoonlijke begeleiding van het begin van de zwangerschap tot het einde van het kraambed is voor mij één van de redenen dat ik verloskundige ben geworden. Elke zwangerschap, bevalling of kraamperiode is een intiem en bijzonder moment; ik voel me telkens weer vereerd om hierbij betrokken te mogen zijn. Het is toch geweldig als je deel uit mag maken van de meest bijzondere reis die een koppel gaat maken? Ik kan niet wachten om dit de rest van mijn (werkende) leven te mogen gaan doen.
Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot echoscopiste. Ik hoop op korte termijn af te studeren hiervoor, zodat ik ook echo's kan gaan maken!

In mijn vrije tijd dans ik graag, geef ik dansles aan kinderen en jong-volwassenen, houd ik van mooie reizen maken en vind ik het leuk me bezig te houden met interieur. In mei 2019 heb ik samen met mijn vriend Lars een ‘opknap’ huis gekocht, waar ik op dat gebied helemaal mijn ei in kwijt kan. 

Tot snel!

Britt Muste

 

Ik ben Britt, 28 jaar jong en woonachtig in het mooie Brabant! Ik kom vanaf september het team van Raak versterken.

Ik vind het heel bijzonder om zwangeren en hun partners te begeleiden tijdens deze speciale periode in hun leven. Tevens vind ik het geweldig om het verloop van de zwangerschap, bevalling en het ouderschap van dichtbij mee te mogen maken. Soms gaat een zwangerschap of een bevalling helaas niet zoals we van tevoren bedacht hebben en ook dan vind ik het belangrijk om er te zijn.

Ik heb gemerkt dat het belangrijk is dat een vrouw vertrouwen heeft in haar eigen lichaam en kracht. Soms gaat dit vanzelf, maar niet altijd en dan help ik graag om dit vertrouwen te creëeren!  Ik vind het prachtig om dit proces zo goed en persoonlijk mogelijk te mogen begeleiden! 

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Anouk van Asten

Mijn naam is Anouk en ik ben geboren en getogen in Geldrop. Tijdelijk mag ik het team van Verloskundig Centrum Raak met veel plezier komen versterken.
Ik word vaak omschreven als een spontane, rustige, maar ook enthousiaste verloskundige.

Iedere zwangerschap en bevalling blijft mij opnieuw verwonderen en daarom ben ik ontzettend blij dat ik dit proces iedere keer weer mag begeleiden. Het maken van bewuste keuzes en vertrouwen vind ik hierin erg belangrijk en ik sta dan ook graag voor jullie klaar om dit samen te bereiken.

Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten!

Tot snel!