Pretecho's

Binnen Verloskundig Centrum Raak maken we naast medische echo's ook pretecho’s! Van geslachtsbepaling tot 3D/4D echo en complete pakketten, alles is mogelijk! Pretecho’s zijn niet-medische echo’s, bedoeld om jullie baby zo leuk mogelijk in beeld te krijgen. Hiervoor is geen verwijzing nodig, iedereen kan bij ons terecht, ook als je geen cliënt bent bij ons!

Prijslijst pretecho's

Pretecho's

Je kunt bij ons pinnen of gepast contant betalen. Pinnen heeft onze voorkeur! 

Bij alle pretecho’s worden de gemaakte foto’s en korte filmpjes op een USB-stick gezet. Deze USB-stick is inbegrepen bij de prijs van een echo of echopakket.

2D pretecho

Bij een 2D echo zie je jullie baby in zwart-wit beelden en kun je duidelijk de contouren van jullie kindje herkennen. Daarnaast zijn de bewegingen ook 'live' te zien. Bij deze echo kijken we ook naar de ontwikkeling van jullie kindje en luisteren, indien mogelijk, naar de hartslag. Als je nog niet zo ver zwanger bent, is het soms nodig een inwendige echo te maken. 

Een 2D echo is mogelijk tussen de 6 en 36 weken zwangerschap. 

Geslachtsbepaling

Vanaf (bijna) 17 weken kun je bij ons terecht voor een geslachtsbepaling in 2D. We kijken naar de ontwikkeling van jullie baby, alle fratsen die hij of zij uithaalt en laten de hartslag horen. Natuurlijk is deze echo vooral gericht op het ontdekken van het geslacht. Mocht de ligging van de baby de geslachtsbepaling niet mogelijk maken, dan mag je kosteloos nog een keer terug komen.

Waarom maken we deze echo niet eerder?
Er zijn echobureaus die al vanaf 13 weken zwangerschap een geslachtsbepaling aanbieden. Het geslacht wordt dan voorspeld met behulp van de zogenaamde nub-theorie. 'Nub' is Engels voor 'bobbel' en dat is precies wat het is; een klein uitsteeksel tussen de benen van je baby dat in een later stadium het uiteindelijke geslacht wordt. Bij de nub-theorie wordt er vanuit gegaan dat de nub bij een jongen een hoek maakt van ongeveer 30 graden ten opzichte van de ruggenwervel. Bij meisjes ligt de nub parallel aan de ruggenwervel. Deze methode is echter lang niet altijd betrouwbaar en dat is de reden dat wij ervoor kiezen om écht naar het geslacht te kijken. 

Verras jezelf en/of je vrienden familie met een confettikanon!
Op de praktijk hebben we confettikanonnen met roze of blauwe confetti (en optioneel ook met roze of blauwe rook) op voorraad, die je dus gelijk na je geslachtsbepaling mee kunt nemen. Het is mogelijk om het confettikanon zonder 'boy' of 'girl' sticker mee te nemen, zodat je ook jezelf kunt verrassen! 

3D/4D echo

Tijdens een 3D/4D echo kun je het gezichtje van jullie kindje prachtig in beeld brengen! Met de 3D techniek zie je namelijk diepte en daardoor kun je heel goed de vormen in het gezichtje zien. Met 4D worden bewegende 3D beelden bedoeld. Het 3-dimensionale beeld wordt continue bijgewerkt, zodat je 'live' bewegende beelden van jullie kindje ziet. Indien door de ligging van de baby het gezichtje niet goed te zien is in 3D en 4D, dan mag je kosteloos nog een keer terug komen.

We raden aan om bij 25-26 weken zwangerschap een 3D/4D echo in te plannen, als je die graag wil laten maken. Vanaf die zwangerschapsduur hebben baby's namelijk al wat vet ontwikkeld en heeft het gezichtje mooi vorm gekregen. Vaak zien we dan ook lekkere bolle wangen als we een 3D/4D echo maken. 

Wat zeggen anderen?

Lees hoe anderen onze begeleiding en zorgverlening ervaren hebben.

"Ook de uitleg bij de echo's was goed. "

Daisy Ronda

Bevallen maart 2020

Lees verder

"Bij de geslachtsbepalende echo was ons meisje behoorlijk eigenwijs en liet zich niet goed zien. Hier werd uitgebreid de tijd voor genomen. Hetzelfde bij de 4D-echo."

Melanie Hoeke

Bevallen september 2018

Lees verder

"Er wordt veel tijd genomen voor de pretecho en het is een leuke ervaring."

Thirza van der Pol

Bevallen januari 2022

Lees verder

Wij staan voor je klaar!

Bel ons gerust als je je aan wil melden, bij vragen en/of zorgen of als je een pretecho in wil plannen.
Is je bevalling begonnen of is er sprake van spoed, bel dan direct. 

Een e-mail sturen mag ook, we zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden. 

Bel ons
0162 - 748 345

Mail ons
info@verloskundigcentrumraak.nl

Bij spoed direct bellen, nooit mailen!

Contact opnemen

Meer diensten

Verloskundig Centrum Raak biedt deskundige, persoonlijke en enthousiaste begeleiding rond jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Kinderwens

Begin zo gezond mogelijk aan een zwangerschap door middel van de juiste informatie en adviezen, a...

Lees meer

Zwangerschap

Iedere zwangerschap is anders en daarom bieden wij persoonlijke zorg op maat voor iedere zwangere...

Lees meer

Kraambed

Jullie zoon en/of dochter is geboren en jullie zijn thuis. Gedurende acht tot tien dagen na de be...

Lees meer

Anticonceptie

Vanaf februari 2022 bieden we een anticonceptiespreekuur aan en kun je bij ons je spiraaltje late...

Lees meer