Pretecho's

Binnen Verloskundig Centrum Raak maken we naast medische echo's ook pretecho’s! Van geslachtsbepaling tot 2D echo's later in de zwangerschap en complete pakketten, alles is mogelijk! Pretecho’s zijn niet-medische echo’s, bedoeld om jullie baby zo leuk mogelijk in beeld te krijgen. Hiervoor is geen verwijzing nodig, iedereen kan bij ons terecht, ook als je geen cliënt bent bij ons!

Prijslijst pretecho's

Pretecho's

Je kunt bij ons pinnen of gepast contant betalen.

Je krijgt bij elke pretecho minimaal 2-3 geprinte foto's van ons mee. Als je alle gemaakte foto's en filmpjes wenst te ontvangen, kun je een USB-stick bij ons aanschaffen voor €10,00 (een andere USB-stick gebruiken is niet mogelijk). 

2D pretecho

Bij een 2D echo zie je jullie baby in zwart-wit beelden en kun je duidelijk de contouren van jullie kindje herkennen. Daarnaast zijn de bewegingen ook 'live' te zien. Bij deze echo kijken we ook naar de ontwikkeling van jullie kindje en luisteren, indien mogelijk, naar de hartslag. Als je nog niet zo ver zwanger bent, is het soms nodig een inwendige echo te maken. 

Een 2D echo is mogelijk tussen de 6 en 36 weken zwangerschap. 

Geslachtsbepaling

Vanaf 15-16 weken kun je bij ons terecht voor een geslachtsbepaling in 2D. We kijken naar de ontwikkeling van jullie baby, alle fratsen die hij of zij uithaalt en laten de hartslag horen. Natuurlijk is deze echo vooral gericht op het ontdekken van het geslacht. Mocht de ligging van de baby de geslachtsbepaling niet mogelijk maken, dan mag je kosteloos nog een keer terug komen.

Waarom maken we deze echo niet eerder?
Er zijn echobureaus die al vanaf 13 weken zwangerschap een geslachtsbepaling aanbieden. Het geslacht wordt dan voorspeld met behulp van de zogenaamde nub-theorie. 'Nub' is Engels voor 'bobbel' en dat is precies wat het is; een klein uitsteeksel tussen de benen van je baby dat in een later stadium het uiteindelijke geslacht wordt. Bij de nub-theorie wordt er vanuit gegaan dat de nub bij een jongen een hoek maakt van ongeveer 30 graden ten opzichte van de ruggenwervel. Bij meisjes ligt de nub parallel aan de ruggenwervel. Deze methode is echter lang niet altijd betrouwbaar en dat is de reden dat wij ervoor kiezen om écht naar het geslacht te kijken. 

Verras jezelf en/of je vrienden familie met confetti en/of rookkanon of met een bruisbal!
Op de praktijk hebben we kanonnen met roze of blauwe confetti en/of rook op voorraad, die je dus gelijk na je geslachtsbepaling mee kunt nemen. Het is mogelijk om het kanon zonder 'boy' of 'girl' sticker mee te nemen, zodat je ook jezelf kunt verrassen! Daarnaast hebben we ook bruisballen, die je in bad, maar ook in een grote glazen vaas kunt gebruiken. De bruisbal begint wit te bruisen en na enige tijd wordt dit blauw of roze! 

Wat zeggen anderen?

Lees hoe anderen onze begeleiding en zorgverlening ervaren hebben.

"Ook de uitleg bij de echo's was goed. "

Daisy Ronda

Bevallen maart 2020

Lees verder

"Bij de geslachtsbepalende echo was ons meisje behoorlijk eigenwijs en liet zich niet goed zien. Hier werd uitgebreid de tijd voor genomen. Hetzelfde bij de 4D-echo."

Melanie Hoeke

Bevallen september 2018

Lees verder

"Er wordt veel tijd genomen voor de pretecho en het is een leuke ervaring."

Thirza van der Pol

Bevallen januari 2022

Lees verder

Wij staan voor je klaar!

Bel ons gerust als je je aan wil melden, bij vragen en/of zorgen of als je een pretecho in wil plannen.
Is je bevalling begonnen of is er sprake van spoed, bel dan direct. 

Een e-mail sturen mag ook, we zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden. 

Bel ons
0162 - 748 345

Mail ons
info@verloskundigcentrumraak.nl

Bij spoed direct bellen, nooit mailen!

Contact opnemen

Meer diensten

Verloskundig Centrum Raak biedt deskundige, persoonlijke en enthousiaste begeleiding rond jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Miskraam

Als je te maken krijgt met zwangerschapsverlies, zijn we er ook om je te begeleiden in deze vaak ...

Lees meer

Bevalling

Wij staan je bij tijdens de bevalling op een manier die jij prettig vindt en bij je past.

Lees meer

Kinderwens

Begin zo gezond mogelijk aan een zwangerschap door middel van de juiste informatie en adviezen, a...

Lees meer

Zwangerschap

Iedere zwangerschap is anders en daarom bieden wij persoonlijke zorg op maat voor iedere zwangere...

Lees meer