Pretecho's

Binnen Verloskundig Centrum Raak maken we naast medische echo's ook pretecho’s! Van geslachtsbepaling tot 3D/4D echo en complete pakketten, alles is mogelijk! Pretecho’s zijn niet-medische echo’s, bedoeld om jullie baby zo leuk mogelijk in beeld te krijgen. Hiervoor is geen verwijzing nodig, iedereen kan bij ons terecht, ook als je geen cliënt bent bij ons!

Prijslijst pretecho's

Pretecho's

Je kunt bij ons pinnen of gepast contant betalen. Pinnen heeft onze voorkeur! 

Bij alle pretecho’s worden de gemaakte foto’s en korte filmpjes op een USB-stick gezet. Deze USB-stick is inbegrepen bij de prijs van een echo of echopakket.

2D pretecho

Bij een 2D echo zie je jullie baby in zwart-wit beelden en kun je duidelijk de contouren van jullie kindje herkennen. Daarnaast zijn de bewegingen ook 'live' te zien. Bij deze echo kijken we ook naar de ontwikkeling van jullie kindje en luisteren, indien mogelijk, naar de hartslag. Als je nog niet zo ver zwanger bent, is het soms nodig een inwendige echo te maken. 

Een 2D echo is mogelijk tussen de 6 en 36 weken zwangerschap. 

Geslachtsbepaling

Vanaf (bijna) 17 weken kun je bij ons terecht voor een geslachtsbepaling in 2D. We kijken naar de ontwikkeling van jullie baby, alle fratsen die hij of zij uithaalt en laten de hartslag horen. Natuurlijk is deze echo vooral gericht op het ontdekken van het geslacht. Mocht de ligging van de baby de geslachtsbepaling niet mogelijk maken, dan mag je kosteloos nog een keer terug komen.

Waarom maken we deze echo niet eerder?
Er zijn echobureaus die al vanaf 13 weken zwangerschap een geslachtsbepaling aanbieden. Het geslacht wordt dan voorspeld met behulp van de zogenaamde nub-theorie. 'Nub' is Engels voor 'bobbel' en dat is precies wat het is; een klein uitsteeksel tussen de benen van je baby dat in een later stadium het uiteindelijke geslacht wordt. Bij de nub-theorie wordt er vanuit gegaan dat de nub bij een jongen een hoek maakt van ongeveer 30 graden ten opzichte van de ruggenwervel. Bij meisjes ligt de nub parallel aan de ruggenwervel. Deze methode is echter lang niet altijd betrouwbaar en dat is de reden dat wij ervoor kiezen om écht naar het geslacht te kijken. 

Verras jezelf en/of je vrienden familie met een confettikanon!
Op de praktijk hebben we confettikanonnen met roze of blauwe confetti op voorraad, die je dus gelijk na je geslachtsbepaling mee kunt nemen. Het is mogelijk om het confettikanon zonder 'boy' of 'girl' sticker mee te nemen, zodat je ook jezelf kunt verrassen! 

3D/4D echo

Tijdens een 3D/4D echo kun je het gezichtje van jullie kindje prachtig in beeld brengen! Met de 3D techniek zie je namelijk diepte en daardoor kun je heel goed de vormen in het gezichtje zien. Met 4D worden bewegende 3D beelden bedoeld. Het 3-dimensionale beeld wordt continue bijgewerkt, zodat je 'live' bewegende beelden van jullie kindje ziet. Indien door de ligging van de baby het gezichtje niet goed te zien is in 3D en 4D, dan mag je kosteloos nog een keer terug komen.

We raden aan om bij 27-28 weken zwangerschap een 3D/4D echo in te plannen, als je die graag wil laten maken. Vanaf die zwangerschapsduur hebben baby's namelijk al wat vet ontwikkeld en heeft het gezichtje mooi vorm gekregen. Het is dan echt een baby om te zien en geen skelet meer. Vaak zien we dan ook lekkere bolle wangen als we een 3D/4D echo maken. 

Wat zeggen anderen?

Lees hoe anderen onze begeleiding en zorgverlening ervaren hebben.

"Ook de uitleg bij de echo's was goed. "

Daisy Ronda

Bevallen maart 2020

Lees verder

Wij staan voor je klaar!

Bel ons gerust als je je aan wil melden, bij vragen en/of zorgen of als je een pretecho in wil plannen.
Is je bevalling begonnen of is er sprake van spoed, bel dan direct. 

Een e-mail sturen mag ook, we zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden. 

Bel ons
0162 - 748 345

Mail ons
info@verloskundigcentrumraak.nl

Bij spoed direct bellen, nooit mailen!

Contact opnemen

Meer diensten

Verloskundig Centrum Raak biedt deskundige, persoonlijke en enthousiaste begeleiding rond jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Miskraam

Als je een miskraam doormaakt of hebt doorgemaakt, zijn we er ook om je te begeleiden in deze vaa...

Lees meer

Kraambed

Jullie zoon en/of dochter is geboren en jullie zijn thuis. Gedurende acht tot tien dagen na de be...

Lees meer

Zwangerschap

Iedere zwangerschap is anders en daarom bieden wij persoonlijke zorg op maat voor iedere zwangere...

Lees meer

Bevalling

Wij staan je bij tijdens de bevalling op een manier die jij prettig vindt en bij je past.

Lees meer