Zwangerschapscursussen en cursus EHBO bij baby's en kinderen

Hieronder een overzicht van mogelijke zwangerschapscursussen in de regio Raamsdonksveer/Oosterhout. Er zit voor iedereen wel iets tussen; kies iets wat bij jou of jullie past! Er is geen goed of fout en een cursus is niet verplicht. Wel is het goed om tijdens je zwangerschap te blijven bewegen en natuurlijk kan het geen kwaad je voor te bereiden op de bevalling met bijvoorbeeld ademhalings- of ontspanningsoefeningen.
Daarnaast kun je ook bekijken of een EHBO cursus gericht op baby's en kinderen wat voor je is. Het geeft je vast een goed gevoel als je kunt handelen bij de meeste voorkomende ongelukjes bij baby's en kinderen in en om huis!

Zwangerschapscursussen

Hieronder volgt een overzicht van zwangerschapscursussen in de omgeving van Raamsdonksveer en Oosterhout. Mis je een cursus of locatie, geef dit dan gerust aan ons door. 

Zwangerschapsyoga


Mom in Balance

 • Raamsdonksveer en Oosterhout (o.a.); Mom in Balance geeft outdoor sporttrainingen voor zwangeren, maar ook hersteltrainingen na de bevalling. Lessen worden op meerdere locaties en dagen/tijden aangeboden. Met de code 'MIBFIT' kun je gratis een proefles boeken!


Zwangerschapszwemmen

Overig

 • Raamsdonksveer; Mind.Fit.Go biedt een 10-weekse cursus aan om verantwoord te (leren) trainen op je eigen niveau, zowel tijdens de zwangerschap als erna. Kleine groepen, dus aandacht voor iedereen. De lessen worden gegeven in de trainingszaal van Bloemsaat Fysio, bij ons in het gebouw dus!
 • Raamsdonksveer en Oosterhout; Fysiomore heeft een 15 weken programma afgestemd op zwangeren: Zwanger en Fit! Je krijgt zowel lessen in de zaal als in het verwarmde zwembad. 
 • Raamsdonksveer; SlowRun EveryBodyFit. Slowrun is een totaalconcept voor (zwangere) vrouwen die graag (weer) willen gaan bewegen in de buitenlucht. De basis is een 10-weekse cursus met thema's zoals (hard)looptechniek, ademhaling, gezonde voeding en meditatie. Met begeleiding door een sportfysiotherapeut laagdrempelig in beweging zijn! 
 • Oosterhout; Mindful Run (of Walk) & Zwanger is een 5-weekse cursus, die bestaat uit een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen (of wandelen). Er is ook een cursus Mindful Run (of Walk) & Moeder, voor na de zwangerschap. 
 • Oosterhout; Zwanger en Mama biedt een cursus aan vroeg in de zwangerschap over alle veranderingen tijdens een zwangerschap en hoe je daarmee om kunt gaan (theorie en praktijk wisselen elkaar af). Daarnaast bieden ze ook nog een actieve cursus aan, bestaande uit een aantal lessen. Hierbij worden ook ademhalings- en ontspanningtechnieken besproken. Als laatste kun je na de bevalling ook meedoen aan een cursus om te werken aan je herstel. 
 • Oosterhout; Praktijk Sam geeft de cursus 'Samen Bevallen', die je samen met je partner in groepsverband kunt volgen.
 • Dussen; Praktijk Bijzonder biedt meerdere informatieve cursussen aan over de bevalling en de periode daarna. Je kunt kiezen voor een ééndaagse cursus, privécursus, cursus met meerdere bijeenkomsten, online cursus etc. En daarnaast ook meerdere startdata in meerdere plaatsen. Genoeg aanbod dus! Praktijk Bijzonder heeft ook een cursus 'Samen Opstarten met je Baby', waarbij je je voorbereid op de periode na de bevalling en je je kind beter leert begrijpen. 
 • Woudrichem; LEEF, praktijk voor haptotherapie biedt haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is gericht op het aangaan van een veilige hechting van de ouders met het kindje, al voor de geboorte. Maar je krijgt ook handvatten voor de bevalling. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is bij uitstek geschikt voor vrouwen met (extreme) angst voor de bevalling of voor hen die in het verleden een vervelende ervaring hebben gehad rondom zwangerschap of geboorte. 
 • Dorst; Dorst Zorg biedt 'ZwangerFit' (actieve groepslessen tijdens de zwangerschap, in de fitnessruimte) en 'MamaFit' (actieve groepslessen na de zwangerschap, in het bos). Beide cursussen worden gegeven door een speciaal opgeleide bekkenfysiotherapeute. Kijk bij 'nieuws' voor het lesrooster.
 • Breda en online; Vol Vertrouwen Bevallen heeft een cursus 'Op weg naar je bevalling', waarbij je in één avond op een reële en positieve manier wordt meegenomen door de hele bevalling. Deze cursus wordt zowel in Breda als online gegeven, in groepsverband. Ze bieden ook een cursus aan voor de eerste tijd met je baby. En daarnaast kan de partner van de zwangere ook leren om een fijne massage te geven tijdens de zwangerschap, die ook eventueel bij je thuis gegeven kan worden.


Zwangerschapsmassage


Borstvoedingscursussen


Babyzwemmen

 • Oosterhout; 'Baby, dreumes en peuterzwemmen' bij De Warande.


Babymassage

 • Oosterhout en bij je thuis; Mamayogi. Babymasseur in twee sessies.
 • Oosterhout; Balance Touch. Een cursus shantala babymassage.
 • Oosterhout en bij je thuis; Wondermooi Zwanger. Groepslessen of privelessen shantala babymassage bij je thuis. 
 • Oosterhout en bij je thuisMINT babymassage. Groepslessen shantala babymassage met maximaal 4-6 deelenemers, maar ook privéles in Oosterhout en bij je thuis (straal 5-10 km rondom Oosterhout). 
 • Dussen en bij je thuis; Praktijk Bijzonder. Zowel groepscursus als privélcursus mogelijk. 


Overig

 • Waspik; In Goede Handen - voetreflextherapie. Door massage van reflexzones op de voeten de voeten kunnen zwagerschaapsklachten zoals misselijkheid, obstipatie, vermoeidheid of slapeloosheid verlichten. Reflexologie kan ook toegepast worden om de baby te laten draaien als deze in stuitligging ligt of om de bevalling op gang te brengen.
 • Tilburg; Bonding before birth. Wil je graag naar de boodschap van jouw kindje luisteren? Anna neemt je graag mee op reis naar binnen waarin ik je leer af te stemmen op de fluisteringen. Tijdens de behandeling maak je op een diepe laag contact met jezelf en het kindje in jouw buik. Afstemming op afstand is mogelijk; ook na verliesgeboorte.

EHBO aan baby's en kinderen

Stichting EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen) biedt op meerdere locaties cursussen EHBO baby's en kinderen aan.