Zwangerschapscursussen en cursus EHBO bij baby's en kinderen

Hieronder een overzicht van mogelijke zwangerschapscursussen in de regio Raamsdonksveer/Oosterhout. Er zit voor iedereen wel iets tussen; kies iets wat bij jou of jullie past! Er is geen goed of fout en een cursus is niet verplicht. Wel is het goed om tijdens je zwangerschap te blijven bewegen en natuurlijk kan het geen kwaad je voor te bereiden op de bevalling met bijvoorbeeld ademhalings- of ontspanningsoefeningen.
Daarnaast bieden wij ook een cursus EHBO bij baby's en kinderen aan met korting! Het geeft je vast een goed gevoel als je kunt handelen bij de meeste voorkomende ongelukjes bij baby's en kinderen in en om huis!

Zwangerschapscursussen

Hieronder volgt een overzicht van zwangerschapscursussen in de omgeving van Raamsdonksveer en Oosterhout. Mis je een cursus of locatie, geef dit dan gerust aan ons door. 

Zwangerschapsyoga

 • Oosterhout; Mamayogi. Ook postnatale (na de zwangerschap) yoga, mama & baby yoga en hypnobirthing®.
 • Werkendam en Oosterhout; Wondermooi Zwanger

 

Mom in Balance

 • Raamsdonksveer en Oosterhout (o.a.); Mom in Balance geeft outdoor sporttrainingen voor zwangeren, maar ook hersteltrainingen na de bevalling. Lessen worden op meerdere locaties en dagen/tijden aangeboden. Met de code 'MIBFIT' kun je gratis een proefles boeken!

Zwangerschapszwemmen

Overig

 • Raamsdonksveer en Oosterhout; Fysiomore heeft een 15 weken programma afgestemd op zwangeren: Zwanger en Fit! Je krijgt zowel lessen in de zaal als in het verwarmde zwembad. 
 • Dussen; Praktijk Bijzonder biedt meerdere informatieve cursussen aan over de bevalling en de periode daarna. Je kunt kiezen voor een ééndaagse cursus, privécursus, cursus met meerdere bijeenkomsten, online cursus etc. En daarnaast ook meerdere startdata in meerdere plaatsen. Genoeg aanbod dus! Praktijk Bijzonder heeft ook een cursus 'Samen Opstarten met je Baby', waarbij je je voorbereid op de periode na de bevalling en je je kind beter leert begrijpen. 
 • Oosterhout; Mindful Run (of Walk) & Zwanger is een 5-weekse cursus, die bestaat uit een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen (of wandelen). Er is ook een cursus Mindful Run (of Walk) & Moeder, voor na de zwangerschap. 
 • Oosterhout; Zwanger en Mama biedt een cursus aan vroeg in de zwangerschap over alle veranderingen tijdens een zwangerschap en hoe je daarmee om kunt gaan (theorie en praktijk wisselen elkaar af). Daarnaast bieden ze ook nog een actieve cursus aan, bestaande uit een aantal lessen. Hierbij worden ook ademhalings- en ontspanningtechnieken besproken. Als laatste kun je na de bevalling ook meedoen aan een cursus om te werken aan je herstel. 
 • Woudrichem; LEEF, praktijk voor haptotherapie biedt haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is gericht op het aangaan van een veilige hechting van de ouders met het kindje, al voor de geboorte. Maar je krijgt ook handvatten voor de bevalling. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is bij uitstek geschikt voor vrouwen met (extreme) angst voor de bevalling of voor hen die in het verleden een vervelende ervaring hebben gehad rondom zwangerschap of geboorte. 
 • Dorst; Dorst Zorg biedt 'ZwangerFit' (actieve groepslessen tijdens de zwangerschap, in de fitnessruimte) en 'MamaFit' (actieve groepslessen na de zwangerschap, in het bos). Beide cursussen worden gegeven door een speciaal opgeleide bekkenfysiotherapeute. Kijk bij 'nieuws' voor het lesrooster.
 • Breda; Colour Your Cloud biedt persoonlijke coaching rondom bevalling en moederschap, maar ook een aantal online cursussen. Voor alle zwangeren die met rust en vertrouwen aan de bevalling willen beginnen. En voor moeders die zichzelf na de bevalling weer terug moeten vinden, zodat ze meer kunnen geniet van hun baby en meer vertrouwen hebben in hun relatie.
 • Geertruidenberg; Voetreflex Meibergen biedt voetreflextherapie. Buiten dat het heerlijk ontspannend is, werkt het vaak ook goed bij zwangerschapsgerelateerde klachten.


Zwangerschapsmassage


Borstvoedingscursussen


Babyzwemmen

 • Oosterhout; 'Baby, dreumes en peuterzwemmen' bij De Warande.


Babymassage

EHBO bij baby's en kinderen

Wist je dat er ieder jaar duizenden kinderen op de Spoedeisende Hulp belanden door ongelukken die in en rondom het huis gebeuren? Als ouder kun je leren eerste hulp aan je kindje te verlenen en daarmee erger letsel te voorkomen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Boek één van de cursussen van Livis en ontvang €7,50 korting via ons! Ze bieden ook online cursussen aan.