Handige folders, boeken en websites

Hieronder bieden wij je een overzicht van bruikbare folders en tips voor nuttige boeken, websites en diensten. Zou je graag iets toegevoegd willen zien, ken je een goed boek of een fijne website, meld het ons gerust! 

Folders

Folder 'Geboortezorg in Nederland' met informatie over de organisatie van de geboortezorg in Nederland voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en hun partners.

Folder 'Alcohol, roken en drugs; vóór, tijdens en de zwangerschap' over de risico's van alcohol, roken en drugs als je zwanger wil worden, zwanger bent of als je kind geboren is. 

Folder 'Vertrouw op jezelf en maak je eigen keuzes' beschrijft wat je kunt doen om met vertrouwen je zwangerschap te doorlopen en aan de bevalling te beginnen. Door tips van andere moeders krijg je hulp bij het maken van je eigen keuzes tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

'Oei, ik groei' folders met informatie over allerlei onderwerpen van preconceptie en zwangerschapskwaaltjes tot de kraamtijd en de verzorging van de babyhuid.

 

Websites

www.deverloskundige.nl
Voor betrouwbare informatie over zwanger worden, de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. 

www.bywencke.nl
Voor prachtige foto's van bijvoorbeeld je zwangere buik, je pasgeboren baby of jullie gezin! Wencke zorgt voor de mooiste foto's, helemaal naar jullie wensen! Ook voor een 'cake smash party' fotoshoot kun je bij haar terecht!

www.kraamdiner.nl
Kraamdiner levert heerlijke verse maaltijden, gebaseerd op jullie wensen, in je kraamweek. Hierdoor kun je al je tijd en energie in je nieuwe gezin en herstel stoppen, zonder je zorgen te hoeven maken over een gezonde maaltijd.

Boeken

Er zijn veel goede boeken over de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de ontwikkeling van je baby. En er worden ook altijd weer nieuwe boeken gepubliceerd. Onderstaande boeken springen er voor ons tussenuit, omdat ze anders zijn dan anders of gewoon heel fijn zijn als naslagwerk!

  • Perfecte moeders bestaan niet - Diana Koster. In dit boek combineert Diana Koster, vrouwencoach en verloskundige, haar kennis met allerlei praktijkverhalen, humor, positiviteit en oefeningen. Het boek kan steunend zijn voor een ieder die wat moeite heeft met de aankomende nieuwe levensfase en alle bijkomende veranderingen.
  • Als bevallen spannend is - Lilian Wirken. Dit boek biedt je een praktische en mentale voorbereiding op de bevalling. Zeker als je het spannend vindt of er zelfs een beetje tegen op ziet. 
  • Perfecte bevallingen bestaan niet - Diana Koster. Als je een ingrijpende bevalling achter de rug hebt, kan dit boek je helpen die ervaring te verwerken. De herkenbare verhalen van andere ouders, gecombineerd met inzichtgevende oefeningen en praktische tips in dit boek werken ondersteunend in dit proces. 
  • Oei, ik groei. Dit boek laat je kennismaken met alle mogelijke sprongetjes die je baby gedurende zijn jonge leven doormaakt. Het geeft je hierdoor veel inzicht op het gebied van de mentale ontwikkeling van je baby. Er zitten handige tips en handvatten in het boek rondom alle sprongetjes van de baby.